Как да се обличаме за по-пълна фигура

На първо място е важно да бъдете честни със себе си и с тялото си. Един и същ стил, който стои добре на слаба жена, може да изглежда ужасно на жена с по-пълна фигура. Ако се опитвате да намерите по-дълга рокля, тя може да ви стои по-добре, ако я носите с ботуши, а не със сандали. По същия начин, ако се опитвате да намерите рокля с по-прилепнал стил, може да се наложи да пропуснете стиловете с висока талия. Ако се опитвате да намерите рокля за конкретен повод, направете предварително проучване, за да разберете какви видове мода обикновено се носят за това събитие. Например, ако искате да носите сватбена рокля, ще трябва да намерите гост на сватбата, който може да ви каже какви видове мода обикновено са се срещали на сватбите в миналото.

 



Какво трябва да търсите в рокля плюс размер

В зависимост от сезона моделите без ръкави могат да се съчетаят с колан, жилетка или рамо. - Колан или не - Повечето рокли плюс размер се предлагат с подвижни колани, които ви позволяват да персонализирате прилягането. Някои обаче се предлагат с включен колан. Ако случаят е такъв, изберете стил, който има по-дебел колан. - Невидими или не - Много рокли плюс размер се предлагат с дебел панел, който минава около талията. Ако случаят е такъв, може да изберете стил, който няма такъв панел. - Плоска или искряща - Въпреки че може да искате да избегнете прекалено много искрящи рокли, важно е да изберете такава, която няма дебел слой плат от вътрешната страна. Тънка рокля, която има панел или блестящо покритие от вътрешната страна, може да бъде нелицеприятна и да изпотява. - Дължина - По-дългата рокля винаги е добър вариант за по-пълни фигури. Няколко от роклите в тази колекция са с дължина до коляното, което ги прави идеални за носене през лятото или с джапанки. - Без гръб или с дълбоко деколте - Ако търсите рокля, която можете да съчетаете със сутиен с нисък гръб, потърсете такава с дълбоко деколте.

 


Универсални рокли: основата на всеки гардероб

Ежедневните рокли са идеални за хвърляне в куфара при пътуване. Те са и най-добрият начин да преминете от лятото към есента, без да се налага да сменяте чифт обувки. Освен това, ако имате няколко рокли, които могат да се носят през различни сезони, винаги можете да ги сменяте при промяна на времето. Когато избирате стил за пътуване, не забравяйте да потърсите такъв, който може да се съчетае със сако или жилетка. Това ще ви придаде по-официален вид, който е идеален за случаите, когато искате да облечете нещо по-официално от пижамата си.